GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ YÜZ YÜZE EĞİTİMİN UZAKTAN EĞİTİM İLE DESTEKLENMESİNE YÖNELİK ÖĞRENCİ UYGULAMA ESASLARI

1-COVID-19 salgını nedeniyle alınan karar gereği, Üniversitemizde 2020-2021 Güz döneminde eğitim uzaktan yapılacaktır. 5 Ekim 2020 tarihinde başlayacak olan uzaktan eğitim süreci ile ilgili ayrıntılar aşağıda yer almaktadır.

2-Uzaktan eğitim sanal sınıfları SABİS (Sakarya Üniversitesi) üzerinden yürütülecektir. Öğrenciler kullanıcı adı ve şifreleri ile girerek yazıldıkları dersleri sistem üzerinden çevrim içi veya çevrim dışı olarak takip edebilirler.
3-Haftalık ders programları  web sayfamızda ayrıca ilan edilecektir.
4-2020-2021 Güz döneminde dersler 14 hafta olarak yapılacaktır. Dersler için belirlenen haftalık krediye göre bir saatlik yüz yüze derse karşılık en az 30 dakika uzaktan eğitim yapılması planlanmıştır.
5-Uzaktan eğitime destek amacıyla hazırlanmış videolara http://www.uzemtanitim.sakarya.edu.tr/modules/course/List.aspx adresinden ulaşılabilir. Ayrıca Meslek Yüksekokulumuz bölüm/program bazında destek için kurumsal sosyal medya hesapları oluşturduğunda ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. Bu hesaplardan destek için yararlanabilirsiniz.
6-Her ders için oluşturulmuş olan sanal sınıfların tekrar izlenmesi mümkündür.  Öğrencilerin canlı derslere katılımı ve sonradan ders kayıtlarını izleme devam durumları alınacaktır.
7-Uzaktan eğitimin nasıl yapılacağı, sistemin nasıl çalışacağı, sanal sınıf ortamında karşılaşılabilecek sorunlar ile ilgili öğrenci rehberi ve gereken bilgilere SABİS (Sakarya Üniversitesi) öğrenci bilgi sistemi yardım bölümünden erişilebilir.
8-Uzaktan eğitim desteği için her öğrencinin ilgili bölüm/program için  web sayfamızda ilan edilen uzaktan eğitim koordinatörlerine danışmaları gerekmektedir.