Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen "Ulusal Staj Programı" başvuruları 09 Şubat 2022 tarihinde başlamıştır. Bu bağlamda, 30 iş günü staj yapma zorunlukları bulunan öğrencilerin kariyerkapisi.cbiko.gov.tr uygulamasına kaydolması gerekmektedir.

Zorunlu yaz stajını bu dönem yapmak isteyen öğrencilerimiz kariyerkapisi.cbiko.gov.tr uygulaması üzerinden başvuru yaparak 25.07.2022 - 05.09.2022 tarihleri arasında stajlarını yapacaklardır. kariyerkapisi.cbiko.gov.tr uygulaması üzerinden yapılacak başvurular mart ayı sonuna kadar tamamlanmalıdır.

Her ne suretle olursa olsun staj başvurusu yapamayan ya da stajı ilgili kurum tarafından onaylanmayan öğrenciler gelecek yaz döneminde (2023 yılı yaz staj döneminde) stajlarını yapabileceklerdir.

kariyerkapisi.cbiko.gov.tr uygulaması üzerinden yapılan başvuru sonuçlandıktan sonra duyuru ekinden ulaşabilecek zorunlu staj başvuru formunun staj yapılacak Kuruma onaylatılıp en geç 20.06.2022 tarihine kadar Meslek Yüksekokulumuza teslim edilmesi gerekmektedir.

Belirlenen süreler içerisinde Başvuru Formunun Meslek Yüksekokulumuza ulaşamaması gibi durumlar nedeniyle doğacak mağduriyetlerden öğrencinin kendisi sorumludur.

Meslek Yüksekokulumuzda öğrenim gören ve bu dönem staj yapacak olan öğrencilerimizin tamamının sağlık güvencesi olup olmadığına dair Sosyal Güvenlik Kurumundan ya da e-Devlet üzerinden alacakları müstahaklık belgesini 20.06.2022 tarihine kadar zorunlu staj başvuru formuyla birlikte Meslek Yüksekokulumuza göndermek durumundadırlar. Aksi takdirde staj başlangıcı yapılmayacaktır.

Müstahaklık belgesine e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama kutusuna ‘’SPAS Müstahaklık Sorgulama’’ yazılmasıyla ulaşılabilir.

Öğrencilerimizin staj esnasında kullanacakları staj defteri ve staj değerlendirme formu 01.07.2022 tarihinden itibaren Meslek Yüksekokulumuz internet sitesinden yayınlanacak olup öğrencilerimiz site üzerinden staj defteri ve staj değerlendirme formuna ulaşabileceklerdir.

Notlar

1- 27/10/2020 tarihli 31287 sayılı (mükerrer) Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Kararı olarak yayımlanarak yürürlüğe giren 2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programının 571.2 sayılı tedbirine istinaden 2021 yılından itibaren üniversite öğrencilerinin staj başvuruları Staj Seferberliği Projesi Kapsamında Kariyer Kapısı üzerinden alınacağı ilan edilmiştir..

2- Bazı işyerleri tarafından, öğrencilerin staj işlemlerinin okul tarafından yapıldığına dair SGK işe giriş bildirgesi (sigorta giriş belgesi) istenmektedir. Bu belge en erken olarak staj başlangıç tarihinden 1 hafta önce hazır olmaktadır.

3- kariyerkapisi.cbiko.gov.tr  uygulaması üzerinden staj başvurusu yapacak öğrencilerimizin dikkat etmeleri gereken hususlardan biriside uygulama üzerinde yer alan ''STAJ TAKVİMLERİM'' seçeneğinde   staj başlangıç tarihi olarak 25.07.2022 tarihini staj bitiş tarihi olarak da 05.09.2022 tarihlerini seçmeleri önem arz etmektedir. Staj sigorta işlemleri bu tarihler dikkate alınarak yapılacaktır.

Staj işlemleri ve süreci ile ilgili olarak Staj Komisyon Başkanınız (Bölüm Başkanı) ile iletişime geçebilirsiniz.

Evrak gönderimlerinde her türlü gönderim ücretlerinin öğrenci tarafından karşılanması zorunludur. Karşı ödemeli yapılan gönderiler kabul edilmeyecek olup staj değerlendirilmesi yapılmayacaktır. Staj belgelerinde okulumuzun onayının gerekli olduğu kısımlar ile ilgili mesuliyet okulumuza ait olup staj sonunda tarafımızdan doldurulacaktır. Bu durumu staj yapacağınız kurum kabul ettiği takdirde okulumuz açısından herhangi bir sakınca yoktur.

Staj Başvurusu için : https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ulusalstajprogrami

staj-basvuru-formu 2022 (Zorunlu Staj Başvuru Sözleşmesi)